onsdag den 2. marts 2011

Turist-weekend...

I denne weekend har vi været ude og lege turister :)

Hanoi har en masse ting at byde på, og som man bør se, når man jo nu bor her. Så vi planlagde at bruge en weekend på at få set en masse ting. 

Vi startede med en sejltur i et sæt svaner, hvor vi kunne fik lov at flyde rundt en times tid.

Pernille, Sabina og Kathrine i en svanebåd. 

Michelle og jeg i en svanebåd.

Derefter så vi en pagode, der lå tæt ved. Det er specielt at være der, som turist, når vietnameserne kommer der for at bede. 

Pagode.

Her brænder vietnameserne røgelses pinde af. 

Ofring af penge og sodavand.


Vi tog også ud og fik set Hoa Lo, som er et gammelt fængsel i Hanoi. Eller mere et fængsel, der er lavet om til en slags museum. 

Foran fængslet.
Pernille, Sabina, Mig, Kathrine og Michelle.

En af de store fælles-celler.

Guillotinen.


Søndag stod vi alle sammen tidligt op – også drengene ;) Vi skulle ind og se Ho Chi Minh, og det var noget af en speciel oplevelse. Vi stod i en lang lang kø, som heldigvis ikke tog så lang tid at komme igennem alligevel. Der var mange formelle eller bare ’fint klædt på’-vietnamesere, der også skulle se ham. (De tager derind for at bede til ham.) Vi skulle stå på en række to og to i køen, og da vi nærmede os der, hvor han lå, var det hænderne op af lommerne og ingen snak. Han var en stor mand Ho Chi Minh, og dette skinnede meget igennem i vietnamesernes opførelse og, hvordan man skulle agere. Respektfuld var det, men stadig meget mærkeligt. Det var nemlig slet ikke Ho Chi Minhs ønske, at han skulle begraves på denne måde. Balsameret og lagt til skue for alle mennesker. Men vi fik set ham og oplevet det.  
Efter denne besynderlige oplevelse, så vi hans bolig. Har desværre ingen billeder herfra. 

Derefter stod den på café og sol. Vejret var så skønt, og vi havde selvfølgelig alle glemt solcreme, så vi blev lidt røde. 

Nyder solen på caféen Illy ved Hoan Kiem. 

Lækker iced-mocha :) 


En rigtig dejlig weekend her i Hanoi :)

1 kommentar: