tirsdag den 1. februar 2011

Lidt nyt...

For et par dage siden fik vi vores første ubehagelige oplevelse her i Vietnam. Kathrine fik stjålet 4 millioner dong ud af sin pung af en taxachauffør. Det svarer til ca. 1200 danske kroner. Det var rigtig mange penge, og heller ikke særlig rart at opleve. Taxachaufføren fik taget hendes pung og på en eller anden måde, da han skulle betales, fik han snuppet pengene. Hun opdagede det først, da hun kom ud af taxaen og blev meget rystet. Det blev vi alle sammen. Det foregik så hurtigt, at hverken Kathrine eller Casper, der sad i taxaen og skulle betale, fik set, hvordan det gik til. Chaufføren gjorde dem forvirret ved at råbe af dem omkring betalingen, så det er nok i det øjeblik, han har taget dem. Det eneste vi kan i sådan en situation er at lære af det og hjælpe den det er gået ud over. Og så huske det til en anden gang. Vi kan nok ikke komme udenom at opleve sådan nogle ting også.

Ellers går det godt her i vores hus. Det var meningen, at vi ville tage ud og rejse under ”tet” (Vietnamesisk Nytår), hvor de fleste butikker har lukket, men vi har besluttet at blive hjemme. Vi har ikke rigtigt fået planlagt noget ordentligt, så vi venter til en anden gang.

I aften er det så, at der er Vietnamesisk nytår. Vi har snakket om at tage ind til centrum og fejre det og se, hvordan vietnameserne holder nytår. Det er ikke tit man får love til at holde nytår to gange på et år. Det bliver sjovt at opleve. Jeg har endda købt en fersken-gren af en vietnamesisk dame, der sad og solgte dem i vejkanten. De bruger dem til at holde onde ånder væk fra deres huse under nytåret. Den pynter meget fint i stuen, selvom den burde stå ude foran døren, hvis det skulle være helt rigtigt.
Så fin den er.


Håber alle har det godt :)    

Ingen kommentarer:

Send en kommentar